Snickers chocolate caramel


 Η σοκολάτα αγκαλιάζει την καραμέλα για να ενωθούν μαζί με το φιστίκι και να δημιουργήσουν την πιο υπέροχη πάστα!!!
Snickers Chocolate Caramel!!
Και δεν σας βάζω δύσκολα!! Ήταν μια έμπνευση της στιγμής με συνταγή πανεύκολη !
Υλικά
Ένα βαζάκι φιστικοβούτυρο
Ένα βαζάκι σιρόπι καραμέλας
Για την βάση
50 γρ φιστίκια πίνατς χοντροκομμένα στο μουλτι
200 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
60 γρ κακάο κοσκινισμένο
3 κσ ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
1/2 κγ κανέλα
1 κγ Νές καφέ σκόνη
1/2 κγ σόδα
1κγ μπέικιν πάουντερ
2 βανιλιες
160 γρ βράστο νερό
130 γρ ηλιέλαιο
130 γρ γάλα
1 κσ ξύδι
2 αυγά
Για την κρέμα καραμέλας
1 κουτάκι φυτική κρέμα
1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 βανίλια
1 κγ άρωμα καραμέλας
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κσ μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την βάση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά εκτός από το βραστό νερό , ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά .Προσθέτουμε και το βραστό νερό σιγά σιγά , ανακατεύοντας πάντα
Βάζουμε το μίγμα μας μέσα σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρεξ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30λεπτά (το μίγμα βγαίνει αρκετά υγρό ! Δεν υπάρχει πρόβλημα ψήνεται και φουσκωνει μια χαρά)
Όταν ψηθεί η βάση μας την αφήνουμε να κρυώσει λίγο , την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε από πάνω το μισό περίπου σιρόπι καραμέλας.Από πάνω αλείφουμε το φιστικοβούτυρο
Φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλας
Χτυπάμε την φυτική κρέμα να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με τα αρώματα, χτυπάμε καλά και στρώνουμε την κρέμα στο γλυκό μας.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και φτιάχνουμε την γκαναζ μας
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα με το μέλι , κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια .Ανακατεύουμε καλά να δέσει η γκαναζ μας και την ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μας .Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καμία ώρα και είναι έτοιμο για κόψιμο
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου