Μελαχρινή Καρδίτσας

Πάμε Θεσσαλία!!!παραδοσιακή Μελαχρινή Καρδίτσας!!!.... Ξυπνάει όμορφες παιδικές αναμνήσεις!!
Υλικά
12 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
2, 1/2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό (την μισή κούπα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με καρύδα τριμμένη).
1/2 κούπα αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες καρύδια τριμμένα
6 κουταλιές κακάο
4 κουταλακια μπεικιν
2 βανιλιες
Ενα σφινάκι Λικέρ ή κονιάκ
2 κουταλακια κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
4 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρεγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα ,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο την μαρεγκα και το σιμιγδάλι που τα βάζουμε στο τέλος εναλλάξ ενσωματώνοντας τα με απαλές κινήσεις
Βάζουμε το μείγμα σε βοτυρωμενο πυρέξ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μια ώρα περιπου
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι
Γαρνίρουμε με σαντιγυ!!!
Καλή επιτυχία!!
Η παραδοσιακή σαντιγυ της μελαχρινής γίνεται με ένα ζαχαρούχο και μια κονσέρβα φυτική σαντιγυ, συν λίγο κακάο...εσεις βάζετε ότι σαντιγυ θέλετε!!
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου