Είναι ένα είδος γρήγορης πίτας που έκαναν τα παλιά
χρόνια με γλυκό τραχανά και η συνταγή είναι από την
φίλη μου Άννα Χηνα
Υλικά
1,1/5 ποτήρι κρασιού τραχανά γλυκό
700-800 γραμ. νερό
7 αυγά
300-500 γραμ. τυρί φέτα
αλάτι
πιπέρι
λάδι
λίγο γάλα
αλεύρι τύπου φαριναπ περίπου το μισό η όσο πάρει
Εκτέλεση
Βάζεις το νερό να βράσει, όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνεις τον τραχανά και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζεις.
Σε μια λεκάνη τρίβεις το τυρί
ρίχνεις τα 6 αυγά
αλάτι πιπέρι και λίγο γάλα λάδι
τον τραχανά που έχει κρυώσει
με τον αυγοδάρτη ανακατεύεις ρίχνοντας το αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.
Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200.
Παίρνεις το ταψί της κουζίνας βάζεις αντικολλητικό χαρτί και αδειάζεις το μείγμα. Από πάνω χτυπάς 1 αυγό με λίγο λάδι και λίγο νερό και καταβρέχεις το μείγμα.
Το ψη
ήνεις για 40 με 45 λεπτά να ροδίσει να γίνει καφέ ανοιχτό.
Όταν το βγάλεις το κόβεις αμέσως για να μην ιδρώσει.
Είναι μια τοπική συνταγή που έφτιαχναν οι γιαγιάδες
μου και όλες οι γυναίκες του χωριού μας. Το χωριό μου
λέγεται Στείρι είναι στην Βοιωτία κοντά στην Λιβαδειά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου