Κοθρόπιτα Ηπείρου




Κοθρόπιτα Ηπείρου!!
Παραδοσιακή συνταγή, απο την Ηπειρώτισσα Γαρυφαλλιά Μπάμη
Υλικά για το φύλλο
350 γρ αλεύρι γοχ
1κγ αλάτι
1κσ ξύδι
Νερό
Φτιαχνουμε την ζύμη μας την χωρίζουμε σε 4 μπαλακια και την αφήνουμε να ξεκουράστει,θα τα ανοίξουμε σε πολυ λεπτα φύλλα για μεγάλο ταψί του φούρνου
Υλικά για την γέμιση
1 κοτόπουλο ή 750 γρ οτι κρέας θέλετε (το βράζουμε , ψιλοκόβουμε και το τσιγαρίζουμε,το ζουμί που έβρασε το κρέας το κρατάμε )
2 κρεμμύδια
200 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο (6-7 ρίζες)
Μαιδανο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Φέτα
3 αυγά
1 κιλό + 1 ποτήρι ρύζι
Το ζουμί απο το κρέας που εβρασε
1/2 κιλό νερό
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα στρωνουμε πανω στο ταψί ενα ενα λαδώνοντας ενδιάμεσα
Τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια , το σπανάκι, τον μαιδανο ,τον δυόσμο και προσθέτουμε το ρύζι, (αφου το πλύνουμε) την φετα, αλατι ,πιπέρι συν ενα χτυπημένο αυγό
Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί .Το κρέας θα το στρώσουμε πανω στα φύλλα, που εξέχουν απο το ταψί και θα τα γυρίσουμε σε κοθρο
Ρίχνουμε το ζουμί απο το κρέας πανω στο ρύζι και βάζουμετην πιτα σε προθερμασμενο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς
Όταν το ρύζι ρουφήξει το ζουμί , θα χτυπήσουμε 2αυγα συν μισο κιλο νερό, αλάτι ,πιπέρι ,θα τα προσθέσουμε στην πίτα μας και θα την αφήσουμε να σιγοψηθεί!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου