ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ Ή ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΤΣΙΝΙ


 ΔΑΓΚΩΝΙΑ, ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΎΓΔΑΛΟ
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ Ή ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΤΣΙΝΙ
Υλικά :
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
 δυο αυγά
 3/4 του φλιτζανιού γάλα
 ένα κουταλάκι κανέλα
4-5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
δυο φλιτζάνια αμύγδαλα με την φλούδα χοντροκομμενα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με την κανέλα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα μέρη. Πλάθουμε μπαστουνακια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα πατάμε να πλατυνουν και τα χαράζουμε.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Τα βγάζουμε απο τον φουρνο

Τα κόβουμε σε φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί.


 Ψήνουμε πάλι για δέκα λεπτά

 Καλή επιτυχία
Reggina Filippou

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου