Γερμανικό σοκολατένιο κέικ με σιρόπι καραμέλας, βουτυρόκρεμα και γλάσο σοκολάτας!!
Για το κέικ
4 φλ .τσ. αλεύρι γεμάτες που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. κακάο
2 φλ. τσ. όχι πολύ γεμάτα, γάλα
2 κ.σ. ξύδι
2 1/2 κ.γ. κοφτά σόδα
4 αυγά
4 βανίλιες
1 κ.γ.κοφτό κανέλα
2 κ.γ.κοφτά αλάτι
2 κ.σ.λικέρ βύσσινο
1 φλ. ελαιόλαδο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη,προσθέτουμε στο γάλα το ξύδι και το ρίχνουμε στα αυγά.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο,το αλάτι,τη σόδα ,τις βανίλιες την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.Προσθέτουμε το λάδι ,το λικέρ και χτυπάμε καλά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι)
1 μπουκάλι έτοιμο σιρόπι καραμέλας
Όταν βγάλουμε το κέικ το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το σιροπιάζουμε ζεστό
Για την βουτυρόκρεμα
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. ζάχαρη άχνη
20ml.γάλα
1 βανίλια
3 κ.σ. καρύδα
Χτυπάμε το βουτυρο με τη βανίλια να αφρατέψει,προσθέτουμε την ζάχαρη ,την καρύδα και το γάλα σιγά-σιγά.Χτυπάμε πολύ καλά.
Για το γλάσο σοκολάτας
160 γρ. βούτυρο
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ.μέλι
5 κ.σ.νερό
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μπεν μαρί να λιώσουν
Όταν κρυώσει το κέικ που έχουμε σιροπιάσει το σκεπάζουμε με την βουτυρόκρεμα και το βάζουμε στην καταψυξη για 20 λεπτά να παγώσει η κρέμα .
Βγάζουμε το κέικ από την κατάψυξη,προσθέτουμε από πάνω το γλάσο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
( η δοση του κεικ ειναι για μια μεγαλη φορμα...εγω το εβαλα στο μεγαλο πυρεξ,1φλ.αλευρι=125γρ...θελει ενα πακετο κοκκινη φαρινα και ενα κουτι κακαο,αν το μειγμα βγει πολυ ρευστο βαλτε λιγο αλευρι ακομα,τα αυγα να ειναι μικρα και τα φλιτζανια με το γαλα να μην ειναι γεματα..ενα δαχτυλο κατω)
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
4 φλ .τσ. αλεύρι γεμάτες που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. κακάο
2 φλ. τσ. όχι πολύ γεμάτα, γάλα
2 κ.σ. ξύδι
2 1/2 κ.γ. κοφτά σόδα
4 αυγά
4 βανίλιες
1 κ.γ.κοφτό κανέλα
2 κ.γ.κοφτά αλάτι
2 κ.σ.λικέρ βύσσινο
1 φλ. ελαιόλαδο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη,προσθέτουμε στο γάλα το ξύδι και το ρίχνουμε στα αυγά.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο,το αλάτι,τη σόδα ,τις βανίλιες την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.Προσθέτουμε το λάδι ,το λικέρ και χτυπάμε καλά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι)
1 μπουκάλι έτοιμο σιρόπι καραμέλας
Όταν βγάλουμε το κέικ το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το σιροπιάζουμε ζεστό
Για την βουτυρόκρεμα
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. ζάχαρη άχνη
20ml.γάλα
1 βανίλια
3 κ.σ. καρύδα
Χτυπάμε το βουτυρο με τη βανίλια να αφρατέψει,προσθέτουμε την ζάχαρη ,την καρύδα και το γάλα σιγά-σιγά.Χτυπάμε πολύ καλά.
Για το γλάσο σοκολάτας
160 γρ. βούτυρο
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ.μέλι
5 κ.σ.νερό
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μπεν μαρί να λιώσουν
Όταν κρυώσει το κέικ που έχουμε σιροπιάσει το σκεπάζουμε με την βουτυρόκρεμα και το βάζουμε στην καταψυξη για 20 λεπτά να παγώσει η κρέμα .
Βγάζουμε το κέικ από την κατάψυξη,προσθέτουμε από πάνω το γλάσο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
( η δοση του κεικ ειναι για μια μεγαλη φορμα...εγω το εβαλα στο μεγαλο πυρεξ,1φλ.αλευρι=125γρ...θελει ενα πακετο κοκκινη φαρινα και ενα κουτι κακαο,αν το μειγμα βγει πολυ ρευστο βαλτε λιγο αλευρι ακομα,τα αυγα να ειναι μικρα και τα φλιτζανια με το γαλα να μην ειναι γεματα..ενα δαχτυλο κατω)
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου