Η Καρδιτσιώτικη Ξεσκέπαστη Γαλατόπιτα!!
Μπορείτε να την απολαύσετε και κρύα και ζεστή ...αν και δεν προλαβαίνει ποτέ να κρυώσει!!
Υλικά για τα φύλλα
400 γρ. Αλεύρι50 γρ. Λάδι
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 κ.γ. Μπέικιν μπάουντερ
1 ποτήρι του κρασιού περίπου νερό , να γίνει μια μαλακιά ζύμη!
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μας , την χωρίζουμε σε τέσσερα μπαλάκια, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μια πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε και την κρέμα μας
Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί
Ανάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε λάδι με το πινέλο.
Υλικά για την κρέμα
1, 1/2 λίτρο γάλα1 φακελάκι κρέμα βανίλιας άνθος αραβοσίτου
4 κ.σ. αλεύρι ή νισετέ (εγώ βάζω νισεστέ)
2 - 3 αυγά
1 βανίλια
4-5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Κανέλλα τριμμένη
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βανίλιας , το νισεστέ και ένα φλυτζάνι από το γάλα μας, ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη , την κανέλλα και το ξύσμα
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα και το μίγμα με τα άλευρα.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει πριν καλά.Τα αυγά πρέπει να πέφτουν λίγο λίγο μέσα στην κρέμα και να ανακατεύουμε συγχρόνως γρήγορα , στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο
Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψί που έχουμε απλώσει τα φύλλα(καλό είναι να έχει κρυώσει λίγο η κρέμα)
Γυρίζουμε τα φύλλα ,που βγαίνουν έξω από τα ταψί ,προς τα μέσα σκεπάζοντας την κρέμα , χτυπάμε ένα αυγό και το απλώνουμε από πάνω
Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς στην μεσαία θέση
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου