Κολοκυθόπιτα Θεσσαλίας

 Κολοκυθόπιτα Θεσσαλίας!
Συνταγή
Τρίβω δύο μέτρια κολοκύθια με το κουτάλι, ρίχνω λίγο αλάτι και το αφήνω στην άκρη.
Ζυμώνω ζυμάρι
500 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαικιν παουντερ
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη προς μέτρια,
Σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη να μια ώρα περίπου. Σουρώνω το κολοκύθι, ρίχνω λίγο αλάτι, λάδι ζάχαρη οσο γλυκια τι θέλω, ενα ποτήρι νερό και τρεις χούφτες με το ενα χέρι αλεύρι ανακατεβω όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγω τα φύλλα ,7 με 8 ανάλογα το ταψί. Αλοίφω το ταψί με Βιτάμ και στρώνω ενα φύλλο ,λαδωνω και ενα ακόμα ,τρία φύλλα γύρω στο ταψί να εξεχουν ανάμεσα στα φύλλα ρίχνω λάδι, ρίχνω τον μείγμα ,το απλώνω και σκεπάζω με άλλα 2 φύλλα γυρίζω τις άκρες προς τα μέσα και κάνω τον κοθρο ,ρίχνω λάδι και ψήνω στους 230 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου. Καλή επιτυχία! ! ! 🌹 🌹
Βούλα Πολυζου 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου