Χταπόδι με μέλι

Χταπόδι με μέλι εξαιρετική συνταγή!!
Υλικα

1 1/2 κιλό χταπόδι 
10   ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο 
2 κουταλιές χυμό ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξίδι βαλσαμικό
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. μέλι
σκόρδο σε σκόνη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
 Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
 Αφήνουνε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα, να μαλακώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα φυλάμε σε ένα μπολ
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.
 Όταν το χταπόδι αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το βαλσαμικό και το κρασί.
 Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το πιπέρι και το σκόδρο.
 Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα.
10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό μας προσθέτουμε  τα κρεμμυδάκια και το μέλι 
Το χταπόδι θα κατεβάσει υγρά και θα γεμίσει ζουμί η κατσαρόλα. Με το βράσιμο η σάλτσα θα πυκνώσει και θα δέσει.
Καλή επιτυχία 
Georgia Koutrouli 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου