Μπορεί να αργώ αλλά δεν σας ξεχνάω!!
Σαρδελίτσες!!! το must του καλοκαιριού!!! φιλετάκια με κουρκούτι.. το κουρκούτι όπως αρέσει στον καθένα, εγώ δεν κάνω σχεδόν ποτέ το ίδιο, πάντα κάνω παραλλαγές με ότι βρω μπροστά μου.. άλλοτε με μπύρα, άλλοτε με σόδα, άλλοτε με σκέτο νεράκι κι ένα σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο ή ρακή, ακόμα και με χυμό πορτοκάλι και λίγο ξύσμα(δοκιμάστε το το ξύσμα στις σαρδέλες, θα με θυμηθείτε), άλλοτε με αυγό άλλοτε χωρίς, κι από μυρωδικά ότι υπάρχει μπροστά μου, πάπρικα καπνιστή η σκέτη, τσίλι, σκόρδο-κρεμμύδι σκόνη ή ότι άλλο μας αρέσει που δεν τα θυμάμαι όλα τώρα..
κι ένα μυστικούλι: με ότι κι αν κάνετε το κουρκούτι, για να παραμένει τραγανό, μαζί με το αλεύρι βάζουμε και λίγο κορν φλάουρ.. επίσης για πιο νοστιμιές μπορούμε αν έχουμε το χρόνο να έχουμε μαρινάρει πριν τα φιλετίνια μας, λίγο σκορδόλαδο ή όποιο άλλο αρωματικό λάδι έχουμε και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού, μόνο που θα πρέπει να τα στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας πριν τα βουτήξουμε στο κουρκούτι.
Καλή επιτυχία
Βάσω Βελή-Μανούκα
Σαρδελίτσες!!! το must του καλοκαιριού!!! φιλετάκια με κουρκούτι.. το κουρκούτι όπως αρέσει στον καθένα, εγώ δεν κάνω σχεδόν ποτέ το ίδιο, πάντα κάνω παραλλαγές με ότι βρω μπροστά μου.. άλλοτε με μπύρα, άλλοτε με σόδα, άλλοτε με σκέτο νεράκι κι ένα σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο ή ρακή, ακόμα και με χυμό πορτοκάλι και λίγο ξύσμα(δοκιμάστε το το ξύσμα στις σαρδέλες, θα με θυμηθείτε), άλλοτε με αυγό άλλοτε χωρίς, κι από μυρωδικά ότι υπάρχει μπροστά μου, πάπρικα καπνιστή η σκέτη, τσίλι, σκόρδο-κρεμμύδι σκόνη ή ότι άλλο μας αρέσει που δεν τα θυμάμαι όλα τώρα..
κι ένα μυστικούλι: με ότι κι αν κάνετε το κουρκούτι, για να παραμένει τραγανό, μαζί με το αλεύρι βάζουμε και λίγο κορν φλάουρ.. επίσης για πιο νοστιμιές μπορούμε αν έχουμε το χρόνο να έχουμε μαρινάρει πριν τα φιλετίνια μας, λίγο σκορδόλαδο ή όποιο άλλο αρωματικό λάδι έχουμε και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού, μόνο που θα πρέπει να τα στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας πριν τα βουτήξουμε στο κουρκούτι.
Καλή επιτυχία
Βάσω Βελή-Μανούκα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου