Καλιτσούνια Ιεράπετρας,,, μύρισε Πάσχα!!!🐥🐣🌹
Συνταγή
Για τη γέμιση:
2 κιλά μυζήθρα
Συνταγή
Για τη γέμιση:
2 κιλά μυζήθρα
700γρ.ζάχαρη
2 αυγά
1κουτ.σουπας ντόπιο βούτυρο
2 βανίλιες
2 βανίλιες
1 ανθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
Ζύμη:
3αυγά
130 γρ. Γάλα
700 Αλεύρι χοχ
200 γρ. Ζάχαρη
130 γρ, φυτίνη
1 μπαίκιν πάουτερ
1/2κ.γ. σόδα.
Ψήνουμε στους 200° για 25,,,' 30' ανάλογα με το φούρνο,,,να ροδίσουν.🐥🐣
Όταν βγάλουμε τα καλιτσούνια ρίχνουμε από πάνω νεραντζόφυλλα για άρωμα.Αν δεν έχουμε νερατζόφυλλα ραντίζουμε με ανθόνερο.
Για τα καλιτσούνια, ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε τη φυτίνη, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά.
Για τη γέμιση
Περνάμε τη μυζήθρα από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και το άνθος αραβοσίτου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο την κόβουμε σε μικρά δισκάκια και βάζουμε στο κέντρο της γέμιση ,τσιμπάμε γυρω γυρω το φυλλαράκι μας για να φτιαξουμε το καλιτσούνι ,αλείφουμε με χτυπημένο αυγό με νερό (για χρώμα) και ρίχνουμε και λίγη κανέλα.
Όταν βγάλουμε τα καλιτσούνια ρίχνουμε από πάνω νεραντζόφυλλα για άρωμα.Αν δεν έχουμε νερατζόφυλλα ραντίζουμε με ανθόνερο.
Καλή επιτυχία !!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου