Γλυκό κυδώνι

Κυδώνι! Το χρυσό μήλο! Το φρούτο της ομορφιάς και του έρωτα!
Από τα πιο ωραία γλυκά του κουταλιού! ..ξανθό ή κόκκινο , αφράτο ή σκληρό , με αμύγδαλο ή χωρίς,σκέτο...με γιαουρτι ή με παγωτό κάλυπτει όλα τα γούστα!
Υλικά
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κιλό ζάχαρη
1, 1/2 ποτήρι νερό
2 κλαράκια αμπαροριζα
Χυμό από μισό λεμόνι ή μια κουταλιά γλυκόζη
1βανίλια
Βάζουμε το Κυδώνι με τη ζάχαρη και το νερό να βράσει μόλις δέσει ρίχνουμε το λεμόνι ή τη γλυκόζη , τη βανίλια και βάζουμε το γλυκό σε καθαρά και στεγνά βάζα
Αν θέλουμε το γλυκό μας πιο κόκκινο και σκληρό το αφήνουμε πριν δέσει να μείνει στην κατσαρόλα μια μέρα σκεπασμένο..μετά το αφήνουμε να βράσει και να δέσει ...όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκληρό γίνεται!!
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου