Γίνεται με ώριμα σύκα και μούστο !!...ένα υπέροχο παλιό γλύκισμα της Θεσσαλίας ,της Κωνσταντινούπολης και του Πόντου!!
Υλικά
2κιλά ώριμα καθαρισμένα σύκα
200 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
Κλαδάκια αμπάριζα και 2 ξυλάκια κανέλλας
Βάζουμε τα σύκα σε μια πλατιά κατσαρόλα , τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το πετιμέζι...αφήνουμε να δέσει το γλυκό σε πολύ σιγανή φωτιά και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου