Γκιούλμπασι

Γκιούλμπασι!!!...από τη φίλη μας Eva Chrys!! ψημένο σε παλιά παραδοσιακή γάστρα!!
υλικά
Μισό κιλό χοιρινό
μισό κιλό μοσχάρι
μισό κιλό αρνί... όλα σε κύβους.
200 γρ γραβιέρα
200γρ κεφαλοτύρι
2 πράσσινες πιπεριές
6 ντομάτες σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο λάδι.
Βάζω το κρέας σε ένα μπολ με το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη,το σκόρδο τριμμένο,την ψιλοκομμένη πιπεριά ελάχιστο λάδι και ανακατεύω. Στρώνω το μισό κρέας στην γάστρα, καλύπτω με ροδέλες ντομάτας και το μισό τυρί. 2η σειρά κρέας, ντομάτες ,τυρί ,ελάχιστο λάδι και ένα μικρό φλυτζ. Ελληνικού καφέ΄κρασί άσπρο περίπου 3 με 4 κουτ. της σούπας. Ψήνω 3 με 4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Εύα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου