2 κιλά κεράσια
2 κιλά ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξινό
1 λεμόνι το χυμό
3 βανιλιες.
Βγαζω τα κουκούτσια και το βαζω για 6 ώρες στο ξινό, σουρώνω χωρίς να τα πλύνω και τα βαζω σε στρώσεις με τη ζάχαρη και για ενα βράδυ στο ψυγείο. Βραζω για 15 λεπτά ξαφριζω και το αφηνω να κρυώσει. Την άλλη μέρα το βραζω για 20 λεπτά να δέσει το σιρόπι πριν το σβήσω ρίχνω το χυμό λεμονιού και τις βανιλιες. Αποστειρώνω τα βάζα και τα γεμίζω. Το φυλάω στο ψυγείο. Αν βγάλουν ζουμακι τα κεράσια δεν ρίχνω καθόλου νερό αν όχι δύο φλιτζάνια του καφέ ελληνικού.
Καλή επιτυχία
Βούλα Πολύζου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου