Νερατζάκι , περγαμόντο, λεμονάκι, πορτοκάλι, μανταρινάκι!! Γλυκά του κουταλιού γεμάτα αρώματα!! Λίγο χρονοβόρα αλλά αξίζει ο κόπος τους και με το παραπάνω!! Τα απολαμβάνουμε σκέτα , με το καφεδάκι μας, με το παγωτό μας, αλλά και μέσα σε κέικ οι άλλες παρασκευές!!
Το πράσινο νερατζάκι το φτιάχνουμε στα μέσα Ιουλίου που τα φρούτα είναι τρυφερά , σαρκώδη και χωρίς σπόρια .
Διαλέγουμε φρούτα ομοιόμορφα, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν αρκετή ώρα !! Τα τρυπάμε από την μια άκρη ως την άλλη και τα βάζουμε μέσα σε νερό να ξεπικρίσουν για 20 μέρες περίπου , αλλάζοντας το νερό καθημερινά.
Μέσα στις 20 μέρες θα τα ξαναβράσουμε άλλες 2 και στην μια από αυτές θα ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα και ένα μικρό κομμάτι γαλαζόπετρα για να ξαναβρούν το πράσινό τους χρώμα!
Όταν ξεπικρίσουν φτιάχνουμε το σιρόπι και τα ρίχνουμε μέσα μαζι με το ξινό να πάρουν μια βράση. Αφήνουμε το γλυκό μια μέρα και το ξαναδένουμε , προσθέτουμε προς στο τέλος την γλυκόζη και τις βανίλιες!!
Υλικά
1 κιλό νερατζάκια
1300 γρ ζάχαρη
2 , 1/2 κούπες νερό
1/2 κ.γ. ξινό
2 κ.σ. γλυκόζη
Ενα μικρό κομμάτι γαλαζόπετρα
2 βανίλιες
Καλή επιτυχία!!
Το πράσινο νερατζάκι το φτιάχνουμε στα μέσα Ιουλίου που τα φρούτα είναι τρυφερά , σαρκώδη και χωρίς σπόρια .
Διαλέγουμε φρούτα ομοιόμορφα, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν αρκετή ώρα !! Τα τρυπάμε από την μια άκρη ως την άλλη και τα βάζουμε μέσα σε νερό να ξεπικρίσουν για 20 μέρες περίπου , αλλάζοντας το νερό καθημερινά.
Μέσα στις 20 μέρες θα τα ξαναβράσουμε άλλες 2 και στην μια από αυτές θα ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα και ένα μικρό κομμάτι γαλαζόπετρα για να ξαναβρούν το πράσινό τους χρώμα!
Όταν ξεπικρίσουν φτιάχνουμε το σιρόπι και τα ρίχνουμε μέσα μαζι με το ξινό να πάρουν μια βράση. Αφήνουμε το γλυκό μια μέρα και το ξαναδένουμε , προσθέτουμε προς στο τέλος την γλυκόζη και τις βανίλιες!!
Υλικά
1 κιλό νερατζάκια
1300 γρ ζάχαρη
2 , 1/2 κούπες νερό
1/2 κ.γ. ξινό
2 κ.σ. γλυκόζη
Ενα μικρό κομμάτι γαλαζόπετρα
2 βανίλιες
Καλή επιτυχία!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου