Αυτή η παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια, είναι εντυπωσιακή, δροσερή ,έχει υπέροχη γεύση, διαφορετικές υφές και συνοδεύει τέλεια τα ψητά σας και τα αγαπημένα σας πιάτα
Υλικά
500 γρ βρασμένα παντζάρια
1 μέτριο πράσινο μήλο (περίπου 150 γρ)
150 γρ μαγιονέζα
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
30 γρ ξύδι
20 γρ ελαιόλαδο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
αλάτι
πιπέρι
3, 4 κσ ροδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια 1x1 ή και μεγαλύτερα αν θέλουμε… και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το ξύδι και τον ξερό δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη..
Σε άλλο μπολάκι λιώνουμε την βρασμένη πατάτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε εκεί και τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τέλος το μήλο (αφού το καθαρίσουμε από φλούδες και κουκούτσια) κομμένο και αυτό κυβάκια όπως και τα παντζάρια και ανακατεύουμε καλά…
Τέλος, ενώνουμε τα μείγματα από τα 2 μπόλ , σκεπάζουμε και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου