Μπακαλιάρος με Ρεβίθια

Ξέρετε πόσο πολύ μου αρέσει η παραδοσιακή κουζίνα..... Για αυτό το φαγητό μου είπαν την συνταγή πρόσφατα σε ένα χωριουδάκι που οι κάτοικοι του είναι κάτω από δέκα και είπα να το κάνω... μπακαλιάρος με ρεβύθια λοιπόν... καλό μεσημέρι.... συνταγή έρχεται.... και αφού το απολαύσαμε και ήταν τέλειο... τώρα μπορώ να πω την συνταγή...
ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΊΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΏ
2 κούπες ρεβύθια που τα μουλιασα από βραδυς και έβρασα μέχρι να μαλακώσουν
Μπακαλιάρο έβαλα τρία κομμάτια ανά μερίδα ξαλμυρισμενο φυσικά
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Δύο μέτριες ντομάτες στον τρίφτη
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Πιπέρι για το σερβίρισμα
Καθόλου αλάτι
Έβαλα στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την ντομάτα... μόλις άρχισε να βράζει έριξα τα ρεβίθια και δύο κούπες νερό
Άφησα να σιγοβρασει περίπου ένα τέταρτο έβαλα και τον μπακαλιάρο και έβρασα άλλα δέκα λεπτά δεν θέλει παραπάνω δεν θέλει ανακάτεμα για να μην διαλυθεί ο μπακαλιάρος απλά κουνάμε την κατσαρόλα.... το πιπέρι εγώ το βάζω όταν το σερβίρω....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου