Τα πιο αφράτα ψωμάκια για Berger


 Τα πιο αφράτα ψωμάκια για Berger!!
Υλικά για 9 ψωμάκια
450 γρ αλεύρι
1 μαγιά
200 ml γάλα χλιαρό
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
1 κγ αλάτι
2 κ σ μέλι

Σουσάμι, παπαρουνόσπορο, έναν κρόκο αυγού, μια κουταλιά γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα με την μαγιά και 4 κουταλιές από το αλεύρι μας
Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τον χυλό μας,ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο  1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει  .
Όταν φουσκώσει ζυμώνουμε πάλι το ζυμάρι μας , το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ και τα αφήνουμε να ξανάφουσκωσου ,
Χτυπάμε εναν κρόκο αυγού με 1 κουταλιά γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια μας,πασπαλίζουμε με σουσάμι,παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς,στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου