Υλικά
Για τις κροκέτες μπακαλιάρου• 500 γρ. ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο
• 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα
• 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
• 1 αυγό
• 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκοµµένο
• 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 φέτες μουσκεμένο ψωμί
• 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
• Mπόλικο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο
• ηλιελαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες.
Τον βάζουμε σε µπολ.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο,, περίπου 30΄.
Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά.
Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά, γύρω στα 2′, και αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν απ’ την άλλη.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις κροκέτες.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου