Πάμε ένα ταξιδάκι στην Εύβοια, να φτιάξουμε εύκολα και νόστιμα Τυροπιτάρια !!
Υλικά για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220-250γρ. νερό (όσο πάρει)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
90γρ λάδι
Για την γέμιση
800γρ φέτα τριμμένη βαρελίσια κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Την κάνουμε μπάλα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα τριμμένη φέτακαι τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο.Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Τρώγονται σκέτα ή με σουσάμι και μέλι!!
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
Υλικά για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220-250γρ. νερό (όσο πάρει)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
90γρ λάδι
Για την γέμιση
800γρ φέτα τριμμένη βαρελίσια κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Την κάνουμε μπάλα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα τριμμένη φέτακαι τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο.Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Τρώγονται σκέτα ή με σουσάμι και μέλι!!
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου