ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ
Υλικα για το φυλλο
3 φλιτζάνια αλεύρι για ολες τις χρήσεις,
1 φλιτζάνι αλεύρι κίτρινο,
χλιαρο νερο οσο παρει,
δυο κουταλιές φυτινή,
αλατι,
δυο κουταλιες ξυδι
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι και αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει μιση ωρα
Για την γεμιση:
1 κιλο κολοκυθακια τριμμενα,
ενα κρεμμυδι τριμμενο,
ανιθο ψιλοκομμενο,
μαιντανο ψιλοκομμενο,
τρια αυγα,
300γρ φετα,
150γρ ανθοτυρο,
τρεις κουταλιές μυζήθρα τριμμένη,
δυο κουταλιες ρυζι,
λιγο αλατι ,
πιπερι,
λαδι
Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι μεχρι να πιουν τα υγρά τους, αφήνουμε να κρυωσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα Κόβουμε σε 4 κομματια ή σε δεκα την ζύμη αν θελουμε να κάνουμε μικρα μπαστούνια Λαδωνουμε ενα ταψι και στρωνουμε δυο φυλλα λαδωμενα ,Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με δυο φύλλα λαδωμενα. Χαράζουμε την πιτα και ψηνουμε μεχρι να ροδίσει
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου