Πλωμαρίτικο σφουγγάτο με σφολιάτα

Πλωμαρίτικο σφουγγάτο με σφολιάτα
Το σφουγγάτο παντρεύεται με την σφολιάτα και μας δίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα!!

Θα μου πείτε τώρα τι είναι το σφουγγάτο. Το σφουγγάτο μπορεί να το μπερδέψεις με ομελέτα. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι σουφλέ, πίτα, μια Ιταλική Fritatta ή μια Ισπανική Tortilla. Αλλά όχι! Το σφουγγάτο είναι κάτι μοναδικό, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της  Μυτιλήνης που γίνεται με πολλά αυγά , κολοκυθάκια,μυρωδικά και τυρί. 
Εδώ έχουμε μια διαφορετική εκδοχή του σφουγγάτου από την φίλη μου Eva Crhys!σφουγγάτο τυλιγμένο με σφολιατα !


Ενάμιση κιλό κολοκυθάκια μικρά
Μισό κιλό φέτα .
Μισό κιλό κασερι.
2 μεγάλα κρεμμύδια ,
δυόσμο,
 7 αυγά
 1 φλυτζ.αλεύρι
Μισό φλυτζ.γάλα
 5κουτ.σούπας λάδι.
Εκτέλεση
Μελώνω τα κρεμμύδια με τις 5κουτ. λάδι σε βαθύ τηγάνι. Χτυπώ τα αυγά σε κουπα Τρίβω τα μισά κολοκυθάκια. Τα στηβω να βγουν τα υγρά τους.Τα άλλα μισά κολοκυθάκια τα κόβω σε μικρά κομματάκια με το μαχαίρι. Όλα τα κολοκυθάκια  τώρα τα ρίχνω μέσα στην κούπα με τα αυγά. Μέσα ρίχνω αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύω. Κατόπιν ρίχνω τα τυριά ,τον δυόσμο  και το μελωμένο κρεμμύδι. Ταψί λαδόκολα. Την λαδώνω.Ο πρώτος τρόπος είναι να πασπαλίσω φρυγανιά την λαδόκολα να βάλω το μείγμα και μετά πάνω πάλι φρυγανιά και κομματάκια βούτυρο και ο δεύτερος τρόπος όπως μου ήρθε εμένα νατο δοκιμάσω να το κλείσω μέσα σε ένα φύλλο σφολάτας.Φυσικά με αυτή την δόση έβγαλα 2 υπέροχα σφουγγάτα.
Καλή επιτυχία!!
Eva Crhys

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου