Μια σπανακόπιτα για όλα τα γούστα!! με τυρί και χωρίς!!!! Τα φύλλα είναι 8 , ανοιγμένα δύο δύο ,αλλά οι στρώσεις στο ταψί είναι οι διπλάσιες!!!!
Υλικά για τα φύλλα
800γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ του καφέ λάδι
1,1/2 κ.γ. αλάτι
2κ.σ. ξύδι
Νερό όσο πάρει για μια ζύμη μαλακιά
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Γίνονται 8 φύλλα , τα 2 πρωτα τα στρώνουμε ολόκληρα στο ταψί ,τα υπόλοιπα τα κόβουμε όπως στην φωτογραφία και χρησιμοποιούμε και τα ρετάλια ενδιάμεσα!!
λαδώνουμε πάντα τα φύλλα μας!!
Τα 6 φύλλα (τα 2 πρώτα ολόκληρα οπως είπα)τα βάζουμε κάτω +τα ρεταλια απο τα 2 , Τα υπόλοιπα ρετάλια τα κρατάμε να βάλουμε δυο στρώσεις ενδιάμεσα στη γέμιση (έτσι είναι σταθερή όταν την κόβουμε)
Τα 2 τελευταία φύλλα + τα ρετάλια τους τα βάζουμε πάνω από τη γέμιση (πρώτα τα ρετάλια και στο τέλος τα ολόκληρα)
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι πλυμένο ,κομμένο και μαραμένο με αλάτι
6 κρεμμυδάκια
1πράσσο
1 κρεμμύδι
2 αυγά
Μισό ματσάκι ανιθό
Μισό ματσάκι μαιδανο
Ένα δεματάκι σέσκουλα
Λάδι
Πιπέρι
Φετα
Την φέτα την έβαζα πάνω από το σπανάκι στο μισό πάντα ταψί ,έτσι έφτιαξα την σπανακόπιτα να είναι η μισή με φέτα και η άλλη μισή χωρίς!!και για να την ξεχωρίζουμε την έκοψα διαφορετικά!!😁
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
Υλικά για τα φύλλα
800γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ του καφέ λάδι
1,1/2 κ.γ. αλάτι
2κ.σ. ξύδι
Νερό όσο πάρει για μια ζύμη μαλακιά
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Γίνονται 8 φύλλα , τα 2 πρωτα τα στρώνουμε ολόκληρα στο ταψί ,τα υπόλοιπα τα κόβουμε όπως στην φωτογραφία και χρησιμοποιούμε και τα ρετάλια ενδιάμεσα!!
λαδώνουμε πάντα τα φύλλα μας!!
Τα 6 φύλλα (τα 2 πρώτα ολόκληρα οπως είπα)τα βάζουμε κάτω +τα ρεταλια απο τα 2 , Τα υπόλοιπα ρετάλια τα κρατάμε να βάλουμε δυο στρώσεις ενδιάμεσα στη γέμιση (έτσι είναι σταθερή όταν την κόβουμε)
Τα 2 τελευταία φύλλα + τα ρετάλια τους τα βάζουμε πάνω από τη γέμιση (πρώτα τα ρετάλια και στο τέλος τα ολόκληρα)
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι πλυμένο ,κομμένο και μαραμένο με αλάτι
6 κρεμμυδάκια
1πράσσο
1 κρεμμύδι
2 αυγά
Μισό ματσάκι ανιθό
Μισό ματσάκι μαιδανο
Ένα δεματάκι σέσκουλα
Λάδι
Πιπέρι
Φετα
Την φέτα την έβαζα πάνω από το σπανάκι στο μισό πάντα ταψί ,έτσι έφτιαξα την σπανακόπιτα να είναι η μισή με φέτα και η άλλη μισή χωρίς!!και για να την ξεχωρίζουμε την έκοψα διαφορετικά!!😁
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου