ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΎ
Υλικά για το φύλλο (για μεγάλο ταψί) :
4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
2 φλιτζάνια αλεύρι καλαμποκιού
2κουταλιές ξύδι
1κουταλιά αλάτι
1/4 του φλιτζανιού λάδι
νερό όσο πάρει
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Την αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί
Κόβουμε την ζύμη σε είκοσι μπαλάκια και ανοίγουμε σε πιτακια. Στοιβαζουμε δέκα πιτακια το ένα πάνω στο άλλο αλειφονταςενδιαμεσα με λάδι.
Για την γεμιση :
2 κιλά κολοκυθάκια τριμμένα
ανιθος - μαϊντανός ψιλοκομμένα
τέσσερα αυγά
ένα κρεμμύδι τριμμένο
δυο κουταλιές ρύζι
1/4 του κιλού ανθότυρο
300 γρ φέτα
λίγη μυζηθρα ξηρή τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Σε κατσαρόλα αχνιζουμε τα κολοκύθια μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυωσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Ανοίγουμε την μια στοίβα σε ένα φύλλο και το βάζουμε στο ταψί κάνοντας πολλές τσακισεις.
Βάζουμε την γεμιση.
Ανοίγουμε την άλλη στοίβα σε φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα κάνοντας τσακισεις.
Χαράζουμε την πίτα, την λαδώνουμε πολύ καλά και την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου