Η νόστιμη και αφράτη τυροκουλούρα!!!
Υλκά για την ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι
300 γρ. νερό
1κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
5 γρ. μαγιά
Υλικά για την γέμιση
250γρ. Φέτα
250 γρ.ανθότυρο
100γρ. κασέρι
50γρ λιωμένο βούτυρο
Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
Ξερό βασιλικό
Κέτσαπ
Υλικά για επάλειψη
1αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας!!την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα και ετοιμάζουμε τα τυριά.
Τα τρίβουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά .Οταν φουσκώσει η ζύμη την λαδώνουμε πολύ καλά και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.Αλοίφουμε το φύλλο με κέτσαπ ,προσθέτουμε τα τυριά και το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αφήνουμε μισή ώρα την κουλούρα μας να φουσκώσει ,την αλοίφουμε με ένα αυγό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και την βάζουμε να ψηθεί στους 200° τελευταία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει
Καλή επιτυχία!
Georgia Koutrouli
Υλκά για την ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι
300 γρ. νερό
1κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
5 γρ. μαγιά
Υλικά για την γέμιση
250γρ. Φέτα
250 γρ.ανθότυρο
100γρ. κασέρι
50γρ λιωμένο βούτυρο
Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
Ξερό βασιλικό
Κέτσαπ
Υλικά για επάλειψη
1αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας!!την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα και ετοιμάζουμε τα τυριά.
Τα τρίβουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά .Οταν φουσκώσει η ζύμη την λαδώνουμε πολύ καλά και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.Αλοίφουμε το φύλλο με κέτσαπ ,προσθέτουμε τα τυριά και το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αφήνουμε μισή ώρα την κουλούρα μας να φουσκώσει ,την αλοίφουμε με ένα αυγό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και την βάζουμε να ψηθεί στους 200° τελευταία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει
Καλή επιτυχία!
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου