Στριφτή σπανακοτυρόπιτα!!
Υλικά για τα φύλλα
850 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1,1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπεΐκιν πάουντερ
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων...γίνονται 7 μεγάλα
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
2 πράσσα
1/2 ματσάκι μαΐδανο
1/2 ματσάκι άνιθο
5 κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Έχουμε ετοιμάσει τη γέμισή μας
Σε ένα μπολ αλατιζουμε το σπανάκι, το στιβουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υλικά προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τυρί,και τα κρεμμύδια με το πράσο (Αφού τα σοτάρουμε λιγο)
Ρίχνουμε από λίγη γέμιση σε όλο το φύλλο και το τυλίγουμε το τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli
Υλικά για τα φύλλα
850 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1,1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπεΐκιν πάουντερ
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων...γίνονται 7 μεγάλα
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
2 πράσσα
1/2 ματσάκι μαΐδανο
1/2 ματσάκι άνιθο
5 κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
Τα ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλαστή μας
Έχουμε ετοιμάσει τη γέμισή μας
Σε ένα μπολ αλατιζουμε το σπανάκι, το στιβουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υλικά προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τυρί,και τα κρεμμύδια με το πράσο (Αφού τα σοτάρουμε λιγο)
Ρίχνουμε από λίγη γέμιση σε όλο το φύλλο και το τυλίγουμε το τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου