Παξιμάδια με χαρουπάλευρο

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ!!! Ένας καρπός ευλογημενος που τουλάχιστον εδώ στην Κρήτη βοήθησε πολλές οικογένειες να επιβιώσουν την περίοδο της κατοχής. Λίγο ξεχασμένα τα χαρουπια τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να μπαίνουν ξανά στη ζωή μας και να παίρνουν τη θέση που τους αξίζει. Μετά από πολλές δοκιμές... Αυτά με ικανοποιησαν είναι η καλύτερη εκδοχή όσων έχω δοκιμάσει...
ΥΛΙΚΑ
750 ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ ΤΎΠΟΥ 70 %
250 ΓΡ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ
1 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
2+2/3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
3 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΓ ΖΑΧΑΡΗ
1ΚΣ ΑΛΑΤΙ
ΜΕ ΤΟ ΈΝΑ ΠΟΤΉΡΙ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΜΙΣΌ ΠΟΤΉΡΙ ΑΛΕΎΡΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΚΑΝΩ ΈΝΑ ΧΥΛΟ ΚΑΙ ΑΦΉΝΩ ΔΈΚΑ ΛΕΠΤΆ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΊ Η ΜΑΓΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΆΝΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΑ ΑΛΕΥΡΙΑ ΚΑΙ ΡΊΧΝΩ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΖΥΜΩΝΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΈΝΑ ΖΥΜΑΡΙ ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΡΩΤΟ. ΑΦΗΝΩ ΠΕΡΊΠΟΥ ΜΙΑ ΏΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ... ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΦΡΟΣ.. ΠΛΑΘΩ ΜΑΚΡΙΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΑΝΆΛΟΓΑ ΠΌΣΟ ΜΕΓΆΛΑ ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΕΓΏ ΈΚΑΝΑ ΠΈΝΤΕ.. ΧΑΡΑΖΩ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΊΡΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΜΙΑ ΏΡΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΏΡΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ... ΧΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΛΩΝΩ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΙΖΩ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ 150 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΏΡΑ...
Καλή επιτυχία
Αφροδίτη Μαλαντράκη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου