Ένα συκαλάκι όνειρο!!!!!!
Φτιάχτε το τώρα που είναι η εποχή του!!
Υλικά
- 30 σύκα
- 1500 γρ. Ζάχαρη
- 750 γρ. Νερό
- 4 κ.σ. γλυκόζη
- 1 κ .γ. Ξινό
- 1 κ.γ. γαλαζόπετρα
- 2 βανίλιες
- Καρύδια
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε 30 πράσινα μεγάλα σύκα , τα πλένουμε ,κόβουμε το κοτσανάκι τους και καθαρίζουμε λίγο το εσωτερικό τους με ένα ένα μαχαιράκι.
- Βράζουμε νερό σε δυο κατσαρόλες,μια μεγάλη και μία μικρή.
- Όταν βράσουν τα νερά ρίχνουμε μέσα στη μικρή κατσαρόλα την γαλαζόπετρα και μόλις αφρίσει προσθέτουμε τα σύκα .
- Τα αφήνουμε να βράσουν 10',αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε μέσα στα σύκα το μισό βραστό νερό από την μεγάλη κατσαρόλα ,τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν 5' και επαναλαμβάνουμε με υπόλοιπο νερό.
- Όταν τελειώσουμε και με το τελευταίο βράσιμο βάζουμε τα σύκα μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για μία μέρα κάνοντας πολλές αλλαγές στο νερό.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη,το νερό,το ξινό,και την γλυκόζη και βράζουμε το σιρόπι για 3'
- Στύβουμε κάθε σύκο καλά να φύγει το νερό που έχει ρουφήξει.
- Τα γεμίζουμε με ένα μεγάλο κομμάτι καρύδι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο στο κοτσανάκι τους

- τα βάζουμε μέσα στο έτοιμο σιρόπι να βράσουν για 20' περίπου,κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί μέσα στην κατσαρόλα για μια μέρα.
- Τα σύκα καθώς μένουν μέσα στην κατσαρόλα τραβούν το σιρόπι και φουσκώνουν!!
- την επομένη ρίχνετε τις βανίλιες, τα βράζετε 3' και έτοιμο το συκαλάκι μας!!!

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου