Κολοκυθάκια και πατάτες γεμιστά στο φούρνο
Τα γεμιστά κολοκυθάκια της κατσαρόλας με αυγολέμονο μπήκαν στην γάστρα!!
Υλικά
- 7 κολοκυθάκια στρογγυλά
- 7 πατάτες μέτριες
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 600 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- Ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- άνηθο
- μαϊδανο
- χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες .
- Τις αδειάζουμε από το εσωτερικό τους, με το ειδικό εργαλείο.
- Στρώνουμε στη γάστρα τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
- Βάζουμε ενδιάμεσα τα κομμάτια που αφαιρέσαμε από τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
- Τσιγαρίζουμε τον κιμά ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτό λίγο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα,τον μαϊδανο,τον άνηθο,τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε τον κιμά να βράσει 5΄ και προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό .Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και την αφήνουμε 2' στη φωτιά.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με τη γέμιση ,ως τα δύο τρίτα .Όση γέμιση περισσέψει την ρίχνουμε ενδιάμεσα .
- Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό ,ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.
- ψήνουμε το φαγητό μας στον φούρνο στους 200 βαθμούς.

δεν χρειάζεται να αυγοκόψουμε το φαγητό μας γιατί θα πήξει από τις πατάτες .

καλή επιτυχία!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου