κολοκυθάκια και πατάτες γεμιστά στη γάστρα

Κολοκυθάκια και πατάτες γεμιστά στο φούρνο

Τα γεμιστά κολοκυθάκια της κατσαρόλας με αυγολέμονο μπήκαν στην γάστρα!!

             Υλικά


  • 7 κολοκυθάκια στρογγυλά
  • 7 πατάτες μέτριες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 600 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα 
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • άνηθο
  • μαϊδανο 
  • χυμό από ένα λεμόνι

          Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες .
  • Τις αδειάζουμε από το εσωτερικό τους, με το ειδικό εργαλείο. 
  • Στρώνουμε στη γάστρα τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
  • Βάζουμε ενδιάμεσα τα κομμάτια που αφαιρέσαμε από τις πατάτες.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
  • Τσιγαρίζουμε τον κιμά ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτό λίγο. 
  • Προσθέτουμε την ντομάτα,τον μαϊδανο,τον άνηθο,τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε τον κιμά να βράσει 5΄ και προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό .Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και την αφήνουμε 2' στη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με τη γέμιση ,ως τα δύο τρίτα .Όση γέμιση περισσέψει την ρίχνουμε ενδιάμεσα .
  • Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό ,ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.
  • ψήνουμε το φαγητό μας στον φούρνο στους 200 βαθμούς.
                 

             δεν χρειάζεται να αυγοκόψουμε το φαγητό μας γιατί θα πήξει από τις πατάτες .

                                
                         
                                        καλή επιτυχία!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου