Γλυκό πεπόνι!!!

                Γλυκό πεπόνι!!!

                              

Ενα γλυκό του κουταλιού από την ειδική στο είδος Βάσω Βελή Μανούκα

Λοιπόν.. αυτό εδώ το γλυκάκι, αν σας αρέσει(γιατί εγώ το λατρεύω) το πεπόνι, μην περιμένετε να πιάσει ο Αύγουστος για να το φτιάξετε.. τώρα να το φτιάξετε που τα πεπόνια είναι ακόμα σκληρά, πριν ωριμάσουν πολύ και μαλακώσουν.
Η διαδικασία είναι η ίδια με της κολοκύθας και του καρπουζιού. Εγώ εδώ το έκανα μπιλίτσες με το εργαλειάκι που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια(κάπως το λένε αυτό το εργαλειάκι αλλά δεν μου 'ρχεται τώρα, θυμήστε τό μου). το καθαρίζετε, το βάζετε στον ασβέστη όσοι εξακολουθείτε να τον χρησιμοποιείτε, εγώ τον έχω καταργήσει από χρόνια, ή το βάζετε σε ξινό με παγωμένο νεράκι μια νύχτα στο ψυγείο.. ξεπλένετε, στραγγίζετε, βάζετε στην κατσαρόλα, σκεπάζετε με την ζάχαρη, αφήνετε να βγάλει τα υγρά του, βγάζετε το πεπόνι και δένετε λίγο το σιρόπι μόνο του, ρίχνετε και το πεπόνι και δένετε όπως όλα τα γλυκά..
ένα κιλό πεπόνι, ένα κιλό ζάχαρη, ενάμισι ποτήρι νερό(ίσως και λιγότερο, θα δείτε πόσα υγρά έχει βγάλει το φρούτο), για άρωμα ότι θέλετε(εγώ δεν βάζω, δεν θέλω να αλλοιώσω το άρωμα του πεπονιού) και λεμόνι ή λίγη γλυκόζη γιατί ζαχαρώνει πολύ εύκολα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου