Πιτσα σαν του ξυλοφουρνου!
Το μυστικό στο ψήσιμο!
Ζύμη πίτσας
300 γρ νερό χλιαρό
500 γρ αλεύρι σκληρό
1 μαγιά ξερή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λάδι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά ,τη ζάχαρη, με το νερο και το λάδι
Το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει .Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι, θέλουμε ένα μαλακό ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια
Σάλτσα ντομάτας
4 ντομάτες φρέσκες
1 σκελίδα σκόρδο
Βασιλικός
Ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
Από πάνω βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας
Βάζουμε την λαμαρίνα στον φούρνο να κάψει σε δυνατό αέρα και κάτω αντίσταση , τουλάχιστον μισή ώρα
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις πίτσες.Το καλύτερο είναι να βάζετε σιμιγδάλι από κάτω για να γλιστράει στο ταψί και να γίνεται και πιο τραγανή. Εγώ εβαλα στην αρχή την ζύμη σκετη με τη σάλτσα και αφού φούσκωσε πρόσθεσα και τα υπόλοιπα υλικά για να μην κάνει το τυρί
Καλή επιτυχία!
Dina Doriza
Το μυστικό στο ψήσιμο!
Ζύμη πίτσας
300 γρ νερό χλιαρό
500 γρ αλεύρι σκληρό
1 μαγιά ξερή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λάδι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά ,τη ζάχαρη, με το νερο και το λάδι
Το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει .Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι, θέλουμε ένα μαλακό ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια
Σάλτσα ντομάτας
4 ντομάτες φρέσκες
1 σκελίδα σκόρδο
Βασιλικός
Ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
Από πάνω βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας
Βάζουμε την λαμαρίνα στον φούρνο να κάψει σε δυνατό αέρα και κάτω αντίσταση , τουλάχιστον μισή ώρα
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις πίτσες.Το καλύτερο είναι να βάζετε σιμιγδάλι από κάτω για να γλιστράει στο ταψί και να γίνεται και πιο τραγανή. Εγώ εβαλα στην αρχή την ζύμη σκετη με τη σάλτσα και αφού φούσκωσε πρόσθεσα και τα υπόλοιπα υλικά για να μην κάνει το τυρί
Καλή επιτυχία!
Dina Doriza
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου