ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ

  ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ ΠΙΤΣΑ

Για την ζύμη, για μεγάλο ταψί :
1 φλιτζάνι κίτρινο αλεύρι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μιάμιση κουταλιά ξηρή μαγιά
μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη
ένα κουταλάκι ρίγανη
ενάμιση κουταλάκι αλάτι
λίγο λάδι

Σε μπωλ βάζουμε την μαγιά, μια πρέζα ζάχαρη, δυο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό, ώστε να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά
Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υλικά και χλιαρό νερό, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη
Αφήνουμε να φουσκώσει
Σε κατσαρόλα βάζουμε 4-5 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες, λίγο νερό, αλάτι και βράζουμε να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυωσουν
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλωνουμε την φουσκωμένη ζύμη. Από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε με φέτες ντομάτας και ελιές. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λάδι. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει η ζύμη
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου