Κέικ μπανάνα σοκολάτα αφρός χωρίς μίξερ!
Πόσες φορές μας έχουν ξεμείνει στη φρουτιέρα μπανάνες που έχουν μαυρίσει και κάνεις δε θέλει να τις φάει ; Αυτές οι μπανάνες μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο κέικ, πεντανόστιμο και αφράτο όσο κανένα άλλο!!!
Φτιαξτέ το και θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
3/4 της κούπας κακάο κοσκινισμένο
1 1/2 κσ μπαικιν πάουντερ
1 1/2 κσ σόδα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1κγ άρωμα μπανάνας (προαιρετικό)
1 κγ άρωμα καραμέλας (προαιρετικό)
200 γρ κομματάκια σοκολάτας λευκή, γάλακτος, κουβερτούρα, ότι έχετε
Εκτέλεση
Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το λάδι και το γάλα , λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, αρωματίζουμε με βανίλιες ,άρωμα μπανάνας και άρωμα καραμέλας και ανακατεύουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο, το μπαίκιν πάουντερ, τη σόδα ,το αλάτι και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά ,το μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μας να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου!
Μπορούμε να γλασάρουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή να το σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας!
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli!
Πόσες φορές μας έχουν ξεμείνει στη φρουτιέρα μπανάνες που έχουν μαυρίσει και κάνεις δε θέλει να τις φάει ; Αυτές οι μπανάνες μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο κέικ, πεντανόστιμο και αφράτο όσο κανένα άλλο!!!
Φτιαξτέ το και θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
3/4 της κούπας κακάο κοσκινισμένο
1 1/2 κσ μπαικιν πάουντερ
1 1/2 κσ σόδα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1κγ άρωμα μπανάνας (προαιρετικό)
1 κγ άρωμα καραμέλας (προαιρετικό)
200 γρ κομματάκια σοκολάτας λευκή, γάλακτος, κουβερτούρα, ότι έχετε
Εκτέλεση
Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το λάδι και το γάλα , λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, αρωματίζουμε με βανίλιες ,άρωμα μπανάνας και άρωμα καραμέλας και ανακατεύουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο, το μπαίκιν πάουντερ, τη σόδα ,το αλάτι και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά ,το μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μας να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου!
Μπορούμε να γλασάρουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή να το σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας!
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου