Τα τυροπιτάκια του πάτερ Αθανάσιου

Τα τυροπιτάκια του πάτερ Αθανάσιου
Υλικά
300 γρ τυρί
2 ποτήρια χλιαρό γάλα
1 ποτήρι ελαιόλαδο (Ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (Ένα κρόκο κρατάμε για άλειμμα)
1/2κγ αλάτι
2 φακελάκια μαγιά στιγμής
7,1/2-8 φλιτζάνια αλεύρι
Λίγο σουσάμι
1 κγ γιαούρτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι, το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε 4 κομμάτια
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο και κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια,βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε όπως τα κρουασάν
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν
Χτυπάμε τον κρόκο με το γιαούρτι και αλείφουμε τα τυροπιτάκια ,Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!
Καλή επιτυχία!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου