ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ
ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ
Για την κρέμα :
2 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
4 κουταλιές βούτυρο
9 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 250 γρ ανθότυρο, 300-500 γρ φέτα
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε. Κόβουμε πέντε λωρίδες από κάθε φύλλο κατά πλάτος. Βάζουμε μια κουταλιά γεμιση σε κάθε λωρίδα και τυλιγουμε τρίγωνο.
Λαδώνουμε τα τρίγωνα, τα ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!
Reggina Filippou
ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ
Για την κρέμα :
2 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
4 κουταλιές βούτυρο
9 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 250 γρ ανθότυρο, 300-500 γρ φέτα
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε. Κόβουμε πέντε λωρίδες από κάθε φύλλο κατά πλάτος. Βάζουμε μια κουταλιά γεμιση σε κάθε λωρίδα και τυλιγουμε τρίγωνο.
Λαδώνουμε τα τρίγωνα, τα ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!
Reggina Filippou
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου