Σοκολατόπιτα με σιρόπι και γκανάζ!!
και χωρίς 'πολλά' υλικά
Υλικά
Για το σιρόπι..
1,1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλικη 1,1/2κούπα νερό
1 κσ λεμόνι τον χυμό λίγο κονιάκ και μια κουταλιά κακάο αγλυκο σκόνη Βράζουμε 7-8 λεπτά
Για την σοκολατόπιτα
1 , 3/4 της κούπας αλεύρι γοχ
1 φακ. Μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκελαιο
1 αβγό
3/4 της κούπας κακάο
1 βανιλινη
1 κούπα γάλα όχι κρύο ούτε πολύ ζεστό
μισό κγ αλάτι..
Για τη γκανάζ
200 γρ εβαπορέ με 200 γρ σοκολάτα,1 κσ μέλι
Νουτέλα για τη διακόσμηση
Χτυπάμε ολα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια δεν χρειάζεται καν μίξερ και τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι.Χτυπάμε καλά με το σύρμα ,ρίχνουμε το μείγμα σε ενα πυρέξ 30 cm και ψήνουμε στον αέρα για 40 λεπτά στους 180. Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα καυτή με χλιαρό-κρύο σιρόπι ,αφήνουμε 5 λεπτά με δέκα , κάνουμε τη γκανάζ.. Εβαπορέ μαζί με κουβερτούρα και μέλι σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρολακι μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει,τη ρίχνουμε στη σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει .Όταν κρυώσει η γκανάζ διακοσμούμε με νουτέλα
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli
και χωρίς 'πολλά' υλικά
Υλικά
Για το σιρόπι..
1,1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλικη 1,1/2κούπα νερό
1 κσ λεμόνι τον χυμό λίγο κονιάκ και μια κουταλιά κακάο αγλυκο σκόνη Βράζουμε 7-8 λεπτά
Για την σοκολατόπιτα
1 , 3/4 της κούπας αλεύρι γοχ
1 φακ. Μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκελαιο
1 αβγό
3/4 της κούπας κακάο
1 βανιλινη
1 κούπα γάλα όχι κρύο ούτε πολύ ζεστό
μισό κγ αλάτι..
Για τη γκανάζ
200 γρ εβαπορέ με 200 γρ σοκολάτα,1 κσ μέλι
Νουτέλα για τη διακόσμηση
Χτυπάμε ολα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια δεν χρειάζεται καν μίξερ και τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι.Χτυπάμε καλά με το σύρμα ,ρίχνουμε το μείγμα σε ενα πυρέξ 30 cm και ψήνουμε στον αέρα για 40 λεπτά στους 180. Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα καυτή με χλιαρό-κρύο σιρόπι ,αφήνουμε 5 λεπτά με δέκα , κάνουμε τη γκανάζ.. Εβαπορέ μαζί με κουβερτούρα και μέλι σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρολακι μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει,τη ρίχνουμε στη σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει .Όταν κρυώσει η γκανάζ διακοσμούμε με νουτέλα
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου