Αφράτα κιμαδομπριοσάκια με τυριά, ταμπάσκο και μπαχαρικά!


 Αφράτα κιμαδομπριοσάκια με τυριά,  ταμπάσκο και μπαχαρικά!

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
250 γρ γάλα
250 γρ νερό
2 φακελάκια  μαγιά
150 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κσ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
Μαυροκούκι,σουσάμι, παπαρουνόσπορο,χοντρό αλάτι για την επιφάνεια

Για τη γέμιση

500 γρ κιμά κατά προτίμηση χοιρινό
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κγ ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
1 κγ Πάπρικα καπνιστή
1/2 κγ Μοσχοκάρυδο
1/2 κγ Μπαχάρι
1 κγ Κύμινο
2 κσ κέτσαπ
3 κσ κεφαλοτύρι
100 γρ φέτα

 Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά ,τη ζάχαρη και το αλάτι
Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε  και τα υπόλοιπα υλικά
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει η ζύμη κάνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτακι πάνω στην παλάμη μας ,γεμίζουμε το ποτάκι με ένα κουταλάκι από τη γέμιση  του κιμά που έχουμε ήδη ετοιμάσει
Κλείνουμε το πιτάκια σε στρογγυλά ψωμάκια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο
Αλείφουμε τα ψωμάκια με χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε από πάνω, σουσάμι,παπαρουνόσπορο,μαυροκούκι ή χοντρό αλάτι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα ψωμάκια
Για να φτιάξουμε τη γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά και τη σάλτσα, σιγοβράζουμε να σωθούν τα υγρά .Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά ,προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουν
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου