Υλικά:
900 γρμ αλεύρι γοχ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
5 κγ ζάχαρη
Γέμιση:
400 γρμ φέτα σκληρή
400 γρμ τριμμένο ανθότυρο ή γραβιερα
2 κσ στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά χτυπημένα
1 κγ πιπέρι
2 κσ ξερο δυόσμο
1 αυγό για το άλειμμα
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζύμη:
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό την μαγιά & την ζάχαρη και ανακατεύουμε αρκετά καλά μέχρι να λιώσει η μαγιά..
Προσθέτουμε σταδιακά τα 400 γρμ από το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε αρκετά καλά..
Θα εχουμε μια ζύμη που κολλάει αρκετά στα χέρια..
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ζύμωμα, ρίχνουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα 500 γρμ αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια..
Αν η ζύμη βγει σκληρή προσθέτουμε ακόμα ελάχιστο ηλιέλαιο, μέχρι να την φέρουμε στο σημείο που πρέπει
βάζουμε την ζύμη όπως είναι με την λεκάνη σε μια σακούλα του super market και την φουσκώνουμε με το στόμα να γεμίσει με αέρα, δένουμε την σακούλα να κρατήσει μέσα τον αέρα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη για όσο χρειαστεί*
Γέμιση:
Σε μια άλλη λεκάνη θρυμματίζουμε την φέτα, προσθέτουμε το τριμμένο ανθότυρο και ζυμώνουμε όπως τον κιμά, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι & τον δυόσμο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την μορφή ζυμωμένου κιμά..
Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει κόβουμε μέτρια μπαλάκια στην μορφή ενός μικρού μανταρινιού και ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια..
Βάζουμε από την γέμιση 1 κσ στο κέντρο και δίνουμε στα τυροπιτάκια ότι σχήμα μας αρέσει..
*Κολλάμε αρκετά καλά γιατί συνήθως βγαίνει η γέμιση από τα τυροπιτάκια*
Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους..
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό & πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 20" λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν..
Καλή επιτυχία!!!!
Georgia Koutrouli
900 γρμ αλεύρι γοχ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
5 κγ ζάχαρη
Γέμιση:
400 γρμ φέτα σκληρή
400 γρμ τριμμένο ανθότυρο ή γραβιερα
2 κσ στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά χτυπημένα
1 κγ πιπέρι
2 κσ ξερο δυόσμο
1 αυγό για το άλειμμα
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζύμη:
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό την μαγιά & την ζάχαρη και ανακατεύουμε αρκετά καλά μέχρι να λιώσει η μαγιά..
Προσθέτουμε σταδιακά τα 400 γρμ από το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε αρκετά καλά..
Θα εχουμε μια ζύμη που κολλάει αρκετά στα χέρια..
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ζύμωμα, ρίχνουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα 500 γρμ αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια..
Αν η ζύμη βγει σκληρή προσθέτουμε ακόμα ελάχιστο ηλιέλαιο, μέχρι να την φέρουμε στο σημείο που πρέπει
βάζουμε την ζύμη όπως είναι με την λεκάνη σε μια σακούλα του super market και την φουσκώνουμε με το στόμα να γεμίσει με αέρα, δένουμε την σακούλα να κρατήσει μέσα τον αέρα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη για όσο χρειαστεί*
Γέμιση:
Σε μια άλλη λεκάνη θρυμματίζουμε την φέτα, προσθέτουμε το τριμμένο ανθότυρο και ζυμώνουμε όπως τον κιμά, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι & τον δυόσμο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την μορφή ζυμωμένου κιμά..
Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει κόβουμε μέτρια μπαλάκια στην μορφή ενός μικρού μανταρινιού και ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια..
Βάζουμε από την γέμιση 1 κσ στο κέντρο και δίνουμε στα τυροπιτάκια ότι σχήμα μας αρέσει..
*Κολλάμε αρκετά καλά γιατί συνήθως βγαίνει η γέμιση από τα τυροπιτάκια*
Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους..
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό & πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 20" λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν..
Καλή επιτυχία!!!!
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου