Γλυκό νεράτζι

Ο φετινός χειμώνας μας έδωσε υπέροχα νεράντζια  για γλυκό!!
Ένα γλυκό λίγο μπελαλίδικο, που όμως αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε !!!
Για 12 νεράντζια θα χρειαστείτε  2 κιλά ζάχαρη και 3 ποτήρια  νερό
Διαλέξτε  μέγαλα και αφράτα νεράτζια, πλύντε τα καλά και τρίψτε τα στο λεπτό τρίφτη να φύγει μόνο το πορτοκαλί από τη φλούδα. Κόψτε τα στα 4 και αφαιρέστε τη σάρκα. Αφήστε τις φλούδες στο νερό για 2 μέρες αλλάζοντάς το συχνά .Τις κάνετε καρουλάκι με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδες και τις βάζετε  να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν .Μετά το βράσιμο τις αφήνετε άλλες δύο μέρες στο νερό αλλάζοντάς το δυο τρεις  φορές την μέρα  να ξεπικρίσουν καλά.Φτιάχνετε το σιρόπι   και αφου ξεπικρίσουν οι φλούδες  ,αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες τις στίβετε καλά και τις βάζετε  να πάρουν μια βράση  μέσα στο σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα μια μέρα και το ξαναδένετε .Τοποθετήστε το  καφτό  μέσα  σε αποστειρωμένα βάζα και αφού τα κλείσετε  γυριστε τα ανάποδα  μέχρι να κρυώσουν!!
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου