ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ, Η ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

 ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ, Η ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


Για την ζυμη

 3 φλιτζάνια αλεύρι 

1 κουταλιά ξηρή μαγιά

λιγη ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

 αλάτι 

λίγο λαδι 

Σε μπωλ βάζουμε δυο κουταλιές αλεύρι ,λιγη ζάχαρη, την μαγιά ,λίγο χλιαρό νερό και φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε 15 λεπτα να φουσκώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ,τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει

 Για την γεμιση: 

βάζουμε στο τηγάνι τρια κρεμμύδια σε φετες, λιγο λαδι ,λιγο νερό ,αλάτι και μαθαίνουμε τα κρεμμύδια 

Απλωνουμε τη φουσκωμενη ζυμη σε λαδωμενο ταψι και στρωνουμε τα κρεμμυδια, ντοματες σε ψιλες φετες, πιπερια ψιλοκομμενη ,ελιες ,ριγανη και ραντιζουμε με λαδι. Ψηνουμε μεχρι να ροδισει η ζυμη Μπορειτε πριν στρωσετε να κρεμμυδια ,να απλωσετε σαλτσα ντοματας

Καλή επιτυχία !

Reggina Filippou 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου