Το υπέροχο Ραβανί της Ηλιάνας!



 Το πιο τέλειο ρεβανί Βέροιας που έχω φάει στη ζωή μου. Σιροπιασμένο από πάνω μέχρι κάτω !

5 αυγά (χτυπάμε ξεχωριστά κρόκους και ασπράδια) 

1 φλ ζάχαρη 

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 

1 φακ baking powder 

2 βανίλιες 

1/2 φλ αλεύρι 

1 φλ σπορέλαιο 

1 1/2 φλ σιμιγδάλι χοντρό 

1/2 φλ σιμιγδάλι ψιλό 

Σιρόπι : 

4 φλ ζάχαρη και 4 φλ νερό, φλούδα λεμόνι και λίγο χυμό(μπορεί να παραληφθεί), ξύλο κανέλας (εγώ δεν έβαλα)

 Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, μετά βάζουμε σιγά σιγά το γιαούρτι μέχρι να ενσωματωθεί, μετά το σπορέλαιο και στο τέλος τα στερεά υλικά σιγά σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος. Τέλος χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20×35 πασπαλίζοντας λίγο σιμιγδάλι στον πάτο και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σιροπιάζουμε έχοντας ζεστό (οχι κρύο δηλαδή, τουλάχιστον χλιαρό ας είναι) σιρόπι (το βράζουμε 5 λεπτά) και καυτό γλυκό. Κόβουμε το γλυκό μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε αφού κρυώσει καλά.

Καλή επιτυχία!

Λίτσα Μουτα!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου