Τηγανοψωμα με δύο γεύσεις

 Τηγανοψωμα με δύο γεύσεις πρώτη φορά τα έκανα δεν έχω φάει πιο νοστιμα!!!!!εκπληκτικά κορίτσια!!!!!
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ανακατεύω και ρίχνω χλιαρό νεράκι  μέχρι να γίνει η ζύμη μου ούτε πολύ σφικτή ούτε πολύ μαλακια
ζημώνω,αλοίφω  με λίγο ελαιόλαδο ,κάνω και μια τρύπα στο κέντρο με το δάχτυλο για να βγει ο αέρας απ' το ζυμαρακι, σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω 1 ώρα να φουσκώσει ετοιμάζω τη γέμιση
θρυματίζω με το χέρι μου τυράκι γύρω στα 300γρ
ψιλοκόβω ντοματουλα και πιπεριά
αφού φουσκώσει το ζυμάρι μου παίρνω μπαλιτσα όσο είναι η χούφτα μου και την ανοίγω με τα χέρια σ ένα πιάτο στο οποίο έχω ρίξει 1 σταγονα λαδακι και κάνω λεπτή πιτουλα βάζω τυράκι ντομάτα πιπεριά λίγη ρίγανη στην άκρη της πίτας και κλείνω την πιτουλα πατάω καλά με ένα πιρούνι γύρω γύρω για να κλείσει, καλά πατάω επίσης από πάνω την πιτουλα για να λεπτυνει και κάνω τρύπες από πάνω με πιρούνι
γίνονται και τηγανητά και ψητά στο φούρνο
καλή επιτυχία!!!

Δέσποινα Κοτανίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου