ΑΛΜΥΡΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΡΊΓΑΝΗ, ΣΚΌΡΔΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ
Η βασική ζύμη :
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια αλεύρι κίτρινο
3/4 του φλιτζανιού λάδι
τρεις κουταλιές ξηρή μαγιά
αλάτι
χλιαρό νερό
Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, λίγη ζάχαρη, τρεις κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε δεκαπέντε λεπτά να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Χωριζ την ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος βάζουμε δυο σκελίδες σκόρδο λιωμενες, ένα κουταλάκι ρίγανη, τέσσερις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Αφήνουμε να φουσκώσει
Στο άλλο μέρος βάζουμε δυο φλιτζάνια κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα και γκούντα ή ρεγκατο). Αφήνουμε να φουσκώσει
Κόβουμε κάθε μέρος σε τρία κομμάτια. Πλάθουμε μπαστουνακια, τα κυλαμε σε σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πατάμε να πλατυνουν και τα χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Τα βγάζουμε απο τον φουρνο και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ξαπλωνουμε και τα ψήνουμε πάλι για δέκα λεπτά Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, λίγη ζάχαρη, τρεις κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε δεκαπέντε λεπτά να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Χωριζ την ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος βάζουμε δυο σκελίδες σκόρδο λιωμενες, ένα κουταλάκι ρίγανη, τέσσερις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Αφήνουμε να φουσκώσει
Στο άλλο μέρος βάζουμε δυο φλιτζάνια κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα και γκούντα ή ρεγκατο). Αφήνουμε να φουσκώσει
Κόβουμε κάθε μέρος σε τρία κομμάτια. Πλάθουμε μπαστουνακια, τα κυλαμε σε σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πατάμε να πλατυνουν και τα χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Τα βγάζουμε απο τον φουρνο και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ξαπλωνουμε και τα ψήνουμε πάλι για δέκα λεπτά Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου