Κουλουράκια μεθυσμένα με σουσάμι

 Κουλουράκια μεθυσμένα με σουσάμι
Υλικά
  • 1/2 κούπας σπορέλαιο(κατα προτιμηση καλαμποκελαιο)
  • 1/2 πακετο μαργαρίνη σκληρή
  • 1/2 κούπας κρασί λευκό
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπας σουσάμι
  • 3-3μιση κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του
Για το στόλισμα
  • Εξτρα σουσαμι και 1 ασπραδι ελαφρα χτυπημενο και αραιωμένο με λιγο νερακι
Έκτελεση
  • Αδειαζουμε τη μιση κουπα σουσαμι σε ενα ταψακι και την ψηνουμε στο φουρνο για 5 λεπτα στους 175 βαθμους να ροδισει ελαφρα.
  • dsc_0460_425Μεσα  στο μουλτι μας ανακατευουμε το λαδι, τη μαργαρινη, τη ζαχαρη και το κρασι και χτυπαμε μεχρι να εχουμε ενα ασπρο αφρατο μειγμα.
  • Βαζουμε τρεις κουπες αλευρι σε μια λεκανη και αδειαζουμε το περιεχομενο του μουλτι καθως και το σουσαμι που καβουρντισαμε.
  • Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη και μαλακια ζυμη που να πλαθεται. Αν χρειαστει προσθετουμε εως μιση κουπα ακομα αλευρι.
  • Πλαθουμε κουλουρακια και τα βουταμε στο ασπραδι και μετα σε σουσαμι.
  • Τα βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.
  • Ψηνουμε στους 200 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα περιπου.
 Καλή επιτυχία!
Duna Doriza

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου