Κουλουράκια μεθυσμένα με σουσάμι
Υλικά
Duna Doriza
Υλικά
- 1/2 κούπας σπορέλαιο(κατα προτιμηση καλαμποκελαιο)
- 1/2 πακετο μαργαρίνη σκληρή
- 1/2 κούπας κρασί λευκό
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 1/2 κούπας σουσάμι
- 3-3μιση κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του
Για το στόλισμα
- Εξτρα σουσαμι και 1 ασπραδι ελαφρα χτυπημενο και αραιωμένο με λιγο νερακι
Έκτελεση
- Αδειαζουμε τη μιση κουπα σουσαμι σε ενα ταψακι και την ψηνουμε στο φουρνο για 5 λεπτα στους 175 βαθμους να ροδισει ελαφρα.
Μεσα στο μουλτι μας ανακατευουμε το λαδι, τη μαργαρινη, τη ζαχαρη και το κρασι και χτυπαμε μεχρι να εχουμε ενα ασπρο αφρατο μειγμα.
- Βαζουμε τρεις κουπες αλευρι σε μια λεκανη και αδειαζουμε το περιεχομενο του μουλτι καθως και το σουσαμι που καβουρντισαμε.
- Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη και μαλακια ζυμη που να πλαθεται. Αν χρειαστει προσθετουμε εως μιση κουπα ακομα αλευρι.
- Πλαθουμε κουλουρακια και τα βουταμε στο ασπραδι και μετα σε σουσαμι.
- Τα βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.
- Ψηνουμε στους 200 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα περιπου.
Duna Doriza
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου