ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ Ή ΤΟΥΤΟΥΜΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ ΠΗΛΙΟΥ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟ, ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ροδιζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη.
Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε φρέσκιες ντομάτες τριμμενες, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρι, λίγη κανέλα τριμμένη και νερό. Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις γίνει το βγάζουμε απο την κατσαρόλα. Στο ζουμί της κατσαρόλας ρίχνουμε δυο φλιτζάνια τουτουμακια (πρέπει να έχουμε περίπου έξι φλιτζάνια ζουμί, διαφορετικά συμπληρωνουμε με νερό), αλάτι, πιπέρι και βραζουμε για πέντε λεπτά, όχι παραπάνω. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο στα τουτουμακια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι της κουζίνας
Το φαγητό θα έχει αρκετό υγρό αλλά καθώς κρυώνει θα απορροφηθεί απο τα τουτουμακια
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου