ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΨΑΛΑ


ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΨΑΛΑ

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα θραψαλα κομμένα σε φέτες και τα σωταρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν.
Μόλις πιουν τα υγρά ρίχνουμε λάδι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμενες, μια πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ένα καρότο σε κυβακια, δυο ντομάτες ψιλοκομμένες, μια κουταλιά πελτε, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Βράζουμε να μαλακώσουν τα θραψαλα
Αδειάζουμε τα θραψαλα με την σάλτσα σε ταψί.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωταρουμε δυο φλιτζάνια κριθαράκι. Προσθέτουμε έξι φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι. Μόλις πάρει βράση το αδειαζουμε στο ταψί με τα καλαμάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τις γαρίδες και ανιθο ψιλοκομμένο.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.
Όταν σβήσουμε τον φούρνο πρέπει να έχει αρκετά υγρά το φαγητό γιατί καθώς κρυώνει το κριθαράκι τραβάει τα υγρά
Καλή επιτυχία!
Reggina Filippou 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου