ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΡΑΓΑΝΑ, ΜΕ ΧΥΛΟ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΔΑΣ
Για τον χυλό :σε ένα μπολ βάζουμε μια κουταλιά ξηρή, λίγη ζάχαρη, δυο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό ώστε να έχουμε έναν χυλό πηχτό. Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε 1 φλιτζάνι καλαμποκαλευρο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δυο κουταλιές τυρί τριμμένο (για μακαρόνια) ένα μπουκαλάκι σόδα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Πρέπει να έχουμε έναν χυλό ούτε αραιο ούτε πηχτό. Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νερό χλιαρό ή λίγο αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει
Για τα κολοκυθάκια :κόβουμε τρία κολοκυθάκια μεγάλα σε λεπτές φέτες (καθέτως). Τα αλατιζουμε και να αφήνουμε σε σουρωτήρι, για μια ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ξεπλενουμε και τα βουτάμε στον χυλό. Τηγανιζουμε σε μετρια προς δυνατή φωτιά
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
Για τον χυλό :σε ένα μπολ βάζουμε μια κουταλιά ξηρή, λίγη ζάχαρη, δυο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό ώστε να έχουμε έναν χυλό πηχτό. Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε 1 φλιτζάνι καλαμποκαλευρο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δυο κουταλιές τυρί τριμμένο (για μακαρόνια) ένα μπουκαλάκι σόδα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Πρέπει να έχουμε έναν χυλό ούτε αραιο ούτε πηχτό. Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νερό χλιαρό ή λίγο αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει
Για τα κολοκυθάκια :κόβουμε τρία κολοκυθάκια μεγάλα σε λεπτές φέτες (καθέτως). Τα αλατιζουμε και να αφήνουμε σε σουρωτήρι, για μια ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ξεπλενουμε και τα βουτάμε στον χυλό. Τηγανιζουμε σε μετρια προς δυνατή φωτιά
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου