ΖΟΥΜΕΡΟΙ, ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

 ΖΟΥΜΕΡΟΙ, ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΟΥ ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙ)
Για τους κεφτέδες :
1κιλο κιμά αναμικτο
Τρεις φέτες ψωμιού μουλιασμενες και στιμμενες
Δυο αυγά
Ενα κρεμμύδι τριμμένο
Δυο σκελίδες σκόρδο λιωμενες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρίγανη
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Λίγο ξύδι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε κεφτέδες μεγάλους και τους ροδιζουμε στο γκριλ

Για την σάλτσα :σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, ένα σφηνάκι λευκό κρασί, μια κουταλιά πελτε, δυο μικρές ντομάτες τριμμενες, μπαχαρι, λίγη σκόνη κανέλας, καρφάκια γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό . Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τους ροδισμενους κεφτέδες
Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μείνει με την σάλτσα του
 Καλή επιτυχία
Reggina Filippou!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου