Η πιο νόστιμη και εύκολη σπιτική σφολιάτα!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1/2 φλιτζ. λιωμένο κρύο βούτυρο
2 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο
αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στον πάγκο μας,κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το νερό και φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας.Το τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15'.Παίρνουμε το βούτυρο και το ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε δύο μεμβράνες,το βάζουμε και αυτό μαζί με το ζυμάρι μας μέσα στην κατάψυξη.
Όταν περάσει το τέταρτο βγάζουμε το ζυμάρι μας από την κατάψυξη,το ανοίγουμε σε ενα χοντρό φύλλο,τοποθετούμε το βούτυρο πάνω, το διπλώνουμε σε φάκελο και τοτοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για 10΄.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 4-5 φορές και το φύλλο μας είναι έτοιμο !!!!
Προσέχουμε όταν ανοιγουμε το φυλλο να μην σπάσει και μας βγει το βουτυρο έξω .Όταν διπλώνουμε το φύλλο μας να μην είναι από την ίδια πλευρά που είχαμε διπλώσει αλλά από την άλλη .
Γίνεται ένα μεγάλο φύλλο , το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με τη γέμιση που θέλουμε και κλείνουμε την πίτα γυρίζοντας το άλλο μισό από πάνω.
Καλό είναι να μείνει λίγο στο ψυγείο η πίτα πριν μπει στο φούρνο....ειδικά τις ζεστές μέρες.
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1/2 φλιτζ. λιωμένο κρύο βούτυρο
2 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο
αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στον πάγκο μας,κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το νερό και φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας.Το τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15'.Παίρνουμε το βούτυρο και το ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε δύο μεμβράνες,το βάζουμε και αυτό μαζί με το ζυμάρι μας μέσα στην κατάψυξη.
Όταν περάσει το τέταρτο βγάζουμε το ζυμάρι μας από την κατάψυξη,το ανοίγουμε σε ενα χοντρό φύλλο,τοποθετούμε το βούτυρο πάνω, το διπλώνουμε σε φάκελο και τοτοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για 10΄.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 4-5 φορές και το φύλλο μας είναι έτοιμο !!!!
Προσέχουμε όταν ανοιγουμε το φυλλο να μην σπάσει και μας βγει το βουτυρο έξω .Όταν διπλώνουμε το φύλλο μας να μην είναι από την ίδια πλευρά που είχαμε διπλώσει αλλά από την άλλη .
Γίνεται ένα μεγάλο φύλλο , το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με τη γέμιση που θέλουμε και κλείνουμε την πίτα γυρίζοντας το άλλο μισό από πάνω.
Καλό είναι να μείνει λίγο στο ψυγείο η πίτα πριν μπει στο φούρνο....ειδικά τις ζεστές μέρες.
Καλή επιτυχία!!
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου